درمان طب
درمان طب

۱۴ نشانه و علائم قندخون بالا که باید جدی گرفته شود

دیابت یا همان قندخون بالا نوعی از بیماری های متابولیک می باشد که به دلیل تولید نشدن انسولین کافی بدن ایجاد می شود و عوارض زیادی را با خود به همراه می آورد. ما در سایت بیوتی سنتر قصد داریم تا ۱۴ نشانه قندخون که باید جدی گرفته شود را بررسی و راه کنترل و درمان آن را برای شما بازگو نماییم.

عوارض قند خون بالا

بیمارانی که به قند خون بالا مبتلا هستند معمولا دچار پرخوری، تکرر ادرار و یا تشنگی بیش از حد می شوند. کافی نبودن انسولین و یا نداشتن توانایی سلول های بدن برای استفاده ی درست از انسولین منجر به دیابت و افزایش قند خون می شود.

لازم به ذکر است، در طولانی مدت افزایش قند خون آسیب های جدی و خطرناکی را به رگ های خونی و اندام ها می زند. بنابراین در صورت داشتن علائم این بیماری با حساسیت روند تشخیص و درمان را دنبال کنید.

نشانه های قندخون بالا

قند خون با عوامل زیادی از جمله وراثت، فشارهای عصبی، استرس و نگرانی های بیش از حد و تغذیه نادرست و …افزایش پیدا می کند و در هر فرد با نشانه های خاصی بروز می کند که در این جا به ۱۴ نشانه شایع آن اشاره می کنیم :

  1. میل زیاد به شیرینی جات: افراد مبتلا به قند خون بالا ،در بیشتر مواقع میل زیاد به خوردن شیرینی جات، شکلات ها، کلوچه ها و… دارند.
  2. افراد مبتلا به قند خون بالا در صورتی که در طول روز یک وعده ی غذایی نخورند و یا وعده  غذایی خود را دیرتر صرف نمایند، دچار حالات عصبی می شوند.
  3. فرد از خوردن شیرینی جات خسته نمی شود. به عبارتی دیگر با خوردن زیاد شیرینی ها، شکلات ها و… هوس خوردن غذاهای شیرین در فرد کم نمی شود.
  4. اگر فرد مبتلا به قند خون بالا یک وعده ی غذایی خود را فراموش کند، در این حالت احساس گیجی به او دست می دهد.
  5. فرد برای گذراندن اوقات فراغت خود به شدت میل به خوردن کافئین دارد.

    علایم قند خون بالا
    علایم قند خون بالا

  6. در بیشتر مواقع افراد مبتلا به قند خون بالا، احساس لرزه، ضعف و یا بی حالی دارند و هم چنین در بیشتر اوقات پریشان و مضطرب به نظر می رسند یا به آسانی نگران می شوند.
  7. فرد با خوردن وعده ی غذایی خود به شدت احساس خستگی می کند و بلافاصله احساس نیاز به خواب و استراحت کردن پیدا می کند. همین طور در بیشتر وقت ها در پاهایش احساس درد می کند و یا احساس می کند که دست ها و پاهایش بی حس شده اند. البته خستگی زیاد بیانگر این نیست که فرد حتما دارای قند خون بالا می باشد و ممکن است به عوامل دیگری مانند تعریق بیش از حد و یا تپش قلب و… ارتباط داشته باشد. ولی در هر صورت یک هشدار به حساب می آید و باید جدی گرفته شود.
  8. فرد به میزان قابل توجهی چاق می شود به گونه ای که ظاهرش (از لحاظ وزنی) تغییر می کند و کم کردن وزن برای فرد امری بسیار دشوار می شود.
  9. رد دچار تکرر ادرار می شود (تعداد دفعات ادرار فرد بیشتر می شود) هنگامی که مقدار قند خون زیاد می شود، برای این که بدن بتواند قند اضافی را دفع کند، ادرار بیشتری را تولید می کند.

    عوارض قند خون بالا
    عوارض قند خون بالا

  10. افراد مبتلا به قندخون بالا از نظر بینایی دچار مشکل می شوند. به این معنی که چشمان فرد سیاهی می رود و دچار تاری دید می شود.
  11. حافظه ی افراد مبتلا به قندخون بالا دچار مشکل می شود و به خوبی زمان قبل نمی باشد. در بسیاری از مواقع بعضی از مسائل را به زودی فراموش می کند.
  12. در افراد مبتلا به قندخون بالا شاهد کاهش میل جنسی هستیم.
  13. فراد مبتلا به قندخون بالا در بیشتر اوقات، احساس تشنگی شدید و گرسنگی شدید پیدا می کنند. به طوری که می توان گفت حتی در هنگام خوردن غذا نیز احساس گرسنگی به او دست می دهد. هم چنین عطش شدید نیز یکی از نشانه های دیر هنگام به شمار می آید، زیرا زمانی خود را نشان می دهد که میزان قند خون انسان از سه گرم در لیتر بیشتر شده است.
  14. یکی از اصلی ترین نشانه های قند خون بالا کاهش وزن ناخواسته فرد می باشد. این حالت به گونه ای است که هر چند تغذیه فرد به اندازه بوده و یا مقدار وعده غذایی آن از مدت ها قبل بیشتر شده ولی با وجود این موضوع وزن فرد به طور ناگهانی کاهش پیدا کرده است (این کاهش وزن عموما بین یک تا سه کیلو گرم می باشد.)
  15. کاهش وزن ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد.اگر فرد به طور هم زمان کاهش وزن ناگهانی و خستگی بیش از حد داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند.

علائمی ذکر شده در بالا هشدار برای افرادی است که دو یا چند نشانه را در خود می بینند. لذا توصیه می شود که در صورت داشتن دو یا چند مورد از نشانه های بالا به پزشک مراجعه کرده و حتما زیر نظر پزشک آزمایش انجام داده و به توصیه های پزشکی عمل کند.

نحوه اندازه گیری قندخون

اندازه گیری قند خون
نحوه اندازه گیری قند خون

بهترین راه برای اندازه گیری قند خون توسط پزشکان می باشد که این کار با استفاده از دستگاه قند خون و ثبت اطلاعات برروی نوار قند خون می باشد. همچنین این کار می تواند در خانه هم با استفاده از دستگاه یابت و تست قند خون توسط خود بیمار انجام شود.

اندازه گیری قند خون توسط پزشکان به دو صورت انجام می گیرد

  1. به مدت دو ساعت بعد از این که فرد غذا میل کرده باشد.
  2. فرد مورد نظر حدودا به مدت هشت ساعت چیزی نخورده باشد..

نکاتی که فراد دارای فشار خون بالا باید رعایت کنند

افرادی که دیابت دارند علاوه بر دستورات پزشکی، داشتن یک برنامه ی مناسب غذایی برای آن ها الزامی است. برای مثال این افراد باید از مصرف نوشیدنی های الکلی و کشیدن سیگار حتما پرهیز کنند. هم چنین از خوردن میوه هایی مانند انبه، موز، خرما و… خورن غذاهای فست فوت اجتناب کنند خیلی از دستورالعمل های دیگر که پزشک در برنامه ی غذایی آن ها قرار می دهد.

در حقیقت این افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که تغذیه مناسب به کنترل قند خون کمک زیادی می کند. به عبارت دیگر می توان گفت که رژیم غذایی مناسب در درمان و کنترل قند خون نقش مهمی دارد.

همچنین پیشنهاد میکنیم برای پایین آوردن فشار خون توسط داروهای گیاهی و به قسمت مجله خبری بیوتی سنتر مراجعه فرمایید و مطلب مربوط به آن را مطالعه کنید.

قند خون بالا(دیابت) یکی از اصلی ترین دلایلی است که باعث ایجاد سکته ی مغزی و حملات قلبی می شود. بنابراین بهتر است برای پیش گیری از مبتلا شدن به قند خون بالا نشانه های این بیماری را جدی بگیریم و در صورت داشتن چند مورد از این نشانه ها حتما آزمایش انجام داده و به پزشک مراجعه کنید. تشخیص به موقع و درمان دیابت از مبتلا شدن به عوارض ناشی از آن جلوگیری می کند. همچنین شناخت و آگاهی به این چهارده نشانه قند خون بالا، به سلامت بدن و پیش گیری از این بیماری کمک زیادی می کند. همچنین می توانید تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود را از فروشگاه بیوتی سنتر به صورت مستقیم و بدونه واسطه به بهترین قیمت تهیه نمایید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط